ERVARINGEN VAN GEBRUIKERS:
“Ik zal de mensen die ook een stuitligging hebben deze behandeling zeker aanraden. Nogmaals heel erg bedankt en succes!”
Meer Ervaringen

About

Mijn interesse in de traditionele Chinese Geneeskunde is ontstaan tijdens mijn stageperiode van de opleiding fysiotherapie in 1987. Een van mijn begeleiders was, behalve fysiotherapeut, acupuncturist. Waar fysiotherapiebehandelingen tekort schoten, haalde hij zeer goede resultaten met zijn naalden. Diep onder de indruk, wist ik meteen dat dit niet voor niets op mijn pad was gekomen. Na afronding van mijn fysiotherapieopleiding, ben ik meteen gestart met het bestuderen van de Traditionele Chinese Geneeswijze aan de Stichting Nei Tsjing te Utrecht.

Na vier intensieve en interessante studiejaren, ben ik begonnen met het opbouwen van mijn praktijk. Inmiddels ben ik dertien jaar acupuncturist en heb ik een specifieke interesse gekregen in het behandelen van klachten die ontstaan tijdens en rond de zwangerschap.

Al tijdens mijn studie Chinese Geneeskunde (1988-1992) kwam ik de behandeling ‘moxa-therapie bij stuitligging’ tegen. Ik moet u eerlijk bekennen dat ik hierover toen erg sceptisch was. Dit veranderde toen ik in 1999 een publicatie las in een van de meest vooraanstaande medische tijdschriften van de Verenigde Staten, The Journal of American Medical Association. In dit blad werd een onderzoek gepubliceerd, dat de effecten van deze therapie weergaf en die logen er niet om. De resultaten bewezen dat de kans dat kindjes draaien door de toepassing van moxatherapie werden verhoogd met maarliefst 25 %!. Ik was ervan overtuigd dat dit wetenschappelijk onderzoek een aanzienlijke beweging teweeg zou brengen in de professionele zorg rond de zwangerschap en dus voor iedereen met een kindje in stuitligging. Tot mijn verbazing bleek de praktijk anders.

Toen besloot ik zelf contacten te gaan leggen met gynaecologen, verloskundigen en andere professionele zwangerschapbegeleiders. Het overgrote merendeel bleek enthousiast over de therapie. Ook gynaecologen waren onder de indruk van het ‘gewicht’ van het onderzoek. Omdat zwangere vrouwen pas in week 36 bij de een gynaecoloog komen en de moxatherapie voor die periode moet zijn toegepast, bleek al gauw dat ik niet bij de gynaecologen moest zijn.

In de regio van Nieuwegein zijn nu vrijwel alle professionele zwangerschapsbegeleiders op de hoogte van de mogelijkheden van moxatherapie bij vrouwen met een kindje in stuitligging en inmiddels hebben meer dan 150 echtparen de instructies in mijn praktijk gevolgd. Toch bleef bij mij het gevoel knagen dat moxatherapie landelijk te weinig bekendheid geniet. Vaak moet ik echtparen teleurstellen omdat men simpelweg te laat achter deze mogelijkheid komt. En dat, terwijl er wel grote behoefte is om zelf iets te doen aan deze ongewenste situatie.

Om deze reden besloot ik een website over moxatherapie te maken en de behandeling op dvd te zetten, zodat iedereen met een kindje in stuitligging eenvoudig en snel de behandeling kan aanleren.

Ik wens u veel succes en hoop dat de behandeling ook bij u het gewenste effect heeft.

Jan Joost Kolsteeg
CONTACT

Kameraarsweide 7
3437CB Nieuwegein

E-mail: info@stuitlig.nl
Tel.: 030-6051255


ROUTEBESCHRIJVING

Klik hier om de route te bekijken

route